10 tips om zekerder te zijn over je vriendschappen. In je kracht staan tip 4 – november 2014

Heb jij dat ook? Dat jij twijfelt of jouw vriend(in)en wel echte vriend(in)en zijn? Want waarom ben jij meestal degene die het initiatief neemt om contact te zoeken?

Ik had er vroeger erg veel last van. Vaak is er in je leven iets gebeurd waardoor je gaat twijfelen aan jezelf (zoals gepest worden). Maar het kan ook zo zijn dat je gewoon veel dingen vanuit het negatieve bekijkt.

Ben ik wel goed genoeg voor die vriend(in)? Waarom vindt ze mij eigenlijk leuk? Ik vind mezelf niet eens leuk. Die gedachten schieten dan vaak door je heen, zeker als zo iemand al een tijd niks van zich heeft laten horen. Dus ga jij bellen om bevestiging te krijgen of ze nog wel contact met je wil. En geef je eigenlijk die vriend(in) niet eens de gelegenheid om zelf te bellen.

Het heeft ook niks te maken met je vriend(in) maar alles met jezelf. Jij hebt die twijfels en onzekerheid.

Alle emoties staan in verbinding met elkaar. Maar door gebeurtenissen in je leven kan het zijn dat er blokkades zijn ontstaan doordat je die emoties niet helemaal verwerkt hebt. Elke emotie staat in verbinding met een bepaald chakra (energiesysteem in je lichaam).
Onzekerheid heeft te maken met je tweede chakra en houden van jezelf, wat er ook mee te maken heeft, met je vierde chakra. (meer over chakra’s kun je vinden op:www.aquamora.nl) En als er een blokkade op één van je chakra’s zit, in dit geval op twee chakra’s, dan kan de energie niet goed doorstromen naar de andere chakra’s. Het zou voor jezelf dus fijn zijn als je wat zelfverzekerder kunt worden en werkelijk kunt houden van jezelf. Vandaar dat ik hieronder eens wat tips op een rijtje heb gezet die je daar mogelijk bij kunnen helpen.

Maar wat als je er vanaf nu eens anders tegen aan kijkt?

Zoek de reden eens buiten jezelf. Hieronder mijn 10 tips!

Weet dat…

…die vriend(in) niet voor niets contact heeft met jou. En om bevestiging te krijgen zou je eens kunnen vragen aan haar/hem wat ze de mooiste eigenschap van jou vindt.

…vriendschappen vaak niet een leven lang blijven bestaan. Dit doordat je uit elkaar groeit vanwege diverse redenen. Maar dit wil absoluut niet zeggen dat die persoon je niet meer leuk vindt.

…anderen vaak een druk bestaan hebben en dat jij meestal niet de enige vriend(in) in hun leven bent. Ook is er nog familie die aandacht verdient.

…als een vriend(in) toch besluit de vriendschap te eindigen, dit eraan ligt doordat jullie elkaar niet langer nodig hebben. En er komt vast en zeker een nieuwe vriendschap voor terug. Dat kan misschien even duren, maar heb er vertrouwen in dat er iemand anders voor in je leven terug komt. Iemand die je op dat moment in je leven goed kunt gebruiken.

…er soms wel een paar maanden of misschien wel een half jaar tussen kan zitten voordat je vriend(in) contact opneemt. Dat ligt dan niet aan jou maar het kwam er gewoon niet eerder van en wat haar/hem betreft is alles zoals het was.

…jouw vriend(in) een ander tijdslimiet in haar hoofd kan hebben dan jij. Jij vindt twee weken al erg lang duren voordat je weer eens wat hoort en zij/hij kan een maand nog erg kort vinden dat jullie elkaar voor het laatst gesproken hebben.

…wat je geeft je terug krijgt. Als jij onzeker bent over de vriendschap krijg je dat terug. Je wordt in feite getest om te leren zeker over jezelf te zijn. Ook als ze even geen contact met je opnemen.

…het goed is om te geven vanuit je hart, verwacht er niks voor terug. Als je geeft vanuit je hart krijg je het altijd in veelvoud terug, maar verwacht niet dat het van dezelfde persoon waaraan je geeft terug komt. Want meestal komt het vanuit een heel andere hoek terug.

…als een vriendschap voor jezelf niet goed voelt, ook jij er een eind aan mag maken. Blijf niet aan vriendschappen vasthouden die jou omlaag trekken of die jou gebruiken voor hun eigen gewin. Beeïndig echter de vriendschap op een manier waarop je zelf benadert zou willen worden.

…de ander net als jij ook onzeker kan zijn over een vriendschap. Geef je vriend(in)en eens een compliment. Vertel wat je zo waardeert in haar/hem. Je zult vast een lief woord terug ontvangen.

Hier wil ik het even bij laten. Ik hoop dat er iets tussen zit wat jij goed kunt gebruiken. Dat je dat in de praktijk kunt gaan brengen om je zelfverzekerder te maken in jouw vriendschappen.

Ik had het natuurlijk ook over “houden van jezelf”. Daar wil ik het in de volgende nieuwsbrief graag over hebben. Dus dat houd je nog van me tegoed. Mooi thema ook voor de decembermaand ;-).

Warme groet,

Brigitte

Graag nodig ik je uit om je in te schrijven voor mijn maandelijkse tips om in je kracht te staan. Je ontvangt hem dan vanzelf maandelijks via e-mail. Schrijf je hier in!

Tevens ontvang je dan mijn GRATIS meditatie. Zodat je (nog meer) liefde voor jezelf zult kunnen krijgen, wat je helpt in je kracht te komen staan!

Boost of Energy
e-mail:       info@boostofenergy.nl
tel.nr.:        06-171 3535 8
website:    www.boostofenergy.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s