Een hoofd vol dwanggedachtes. In je kracht staan tip 3 – oktober 2014

Heb jij dat ook? Dat je alleen maar aan dat ene kunt denken? Je wilt wel ergens anders aan denken maar het lukt alsmaar niet. Het blijft steeds terug komen, het houd je zelfs uit je slaap. Voorbeeld: het lukt je maar niet om een baan te vinden, uiteindelijk ga je dan ook denken dat je nooit een nieuwe baan vindt. Of je bent zo vaak afgewezen als persoon dat je jezelf niks waard vindt, je gaat denken dat toch niemand jou als vriend(in) wil hebben. Je vindt het zo erg dat je aan niets anders meer kunt denken.

Ik zelf wilde 20 jaar geleden erg graag zwanger worden. Ik MOEST gewoon zwanger worden, ik wilde zo graag een kindje. Natuurlijk ging ik ervan uit dat ik binnen no time zwanger zou zijn. Maar zo werkte het niet. Na een aantal maanden was ik “nog steeds” niet zwanger. Maar hoe langer het duurde hoe meer mijn gedachten alleen maar bij het zwanger worden waren. Ik kon gewoon aan niets anders meer denken. Mijn positieve gedachte om zwanger te worden werd uiteindelijk een dwanggedachte, het sloeg om naar het negatieve. Waarom word ik niet zwanger? Waarom werkt mijn lichaam niet mee? Waarom verdien ik het niet om zwanger te worden? etc. etc.

Wat leverde mij dat op?

Het alleen maar bezig zijn met de gedachten over zwanger worden bracht mij alleen maar meer ellende. Ik werd er chagrijnig en verdrietig van. Ik had geen plaats in mijn hoofd voor andere gedachtes dus kwam er niet veel meer uit mijn handen. De relatie kwam onder druk te staan. Het gaf stress voor mijzelf en mijn omgeving. Herkenbaar?

Hoe heb ik er verandering in gebracht?

Op een gegeven moment had ik er genoeg van. Ik liet mijn leven niet vergallen doordat ik niet zwanger werd. Ik besloot datgene te gaan doen wat ik eigenlijk altijd al wilde. Ik besloot de Pabo te gaan volgen en ging alle voorbereidingen ervoor treffen.

Met andere woorden, ik ging mijn gedachten veranderen. Ik liet het zwanger worden en de gedachten eraan los!

Ik kwam net op internet een filmpje tegen dat het wel een beetje verwoord. Ik wil jullie dat niet onthouden. http://youtu.be/eIaHuneraH8

Wat bracht mij dat? En dus ook jou als je je dwanggedachtes omzet!

Ik werd vrolijker, er kwam weer wat uit mijn handen, ik had weer oog voor mijn omgeving, de relatie ging beter en mijn hoofd werd leger. Maar belangrijker nog, nog voordat ik de Pabo zou gaan starten kwam ik er tijdens onze vakantie achter dat ik zwanger* was van onze zoon. (Vijf jaar later ben ik alsnog de Pabo gaan doen wat ik met goed gevolg afgesloten heb.)

*natuurlijk is het niet iedereen gegeven om door de gedachte los te laten zwanger te worden.

Mijn tip voor jou.

Als jij blijft hangen in een bepaalde negatieve gedachte, zoek dan ook iets op wat jou gelukkig en blij maakt. Laat de emotie die bij jouw dwanggedachte hoort toe en doorleef hem. Maar accepteer daarna dat het is zoals het is, vergeef jezelf dat het zo is en laat jouw dwanggedachte dan los. Ik zal wat affirmaties op mijn Facebookpagina, LinkedIn en Twitter posten de komende week. Terwijl je de affirmatie hardop opzegt kun je het beste met je ene hand over je andere hand aaien. Doe dit drie keer achter elkaar, twee keer per dag. Liefst een maand lang zodat je onderbewustzijn de tijd heeft de nieuwe informatie te integreren.

Tips: Als datgene wat jou gelukkig maakt een moestuin is, ga er één beginnen. Heb je geen tuin, vraag aan een vriendin of ze een vierkante meter voor je over heeft in ruil voor een deel van de oogst.
Of ga bij een hobbyclub als je creatief bezig wilt zijn. Natuurlijk kun je dat ook thuis, maar dan zit je snel weer te malen in je hoofd. Zoek afleiding en steun bij anderen. Zo’n hobbyclub is ideaal. In Nijmegen kun je er, als je een klein budget hebt, voor € 35,- per jaar terecht. Er is er vast ook één bij jou in de buurt.
Of ga samen wandelen in het bos, neem anders de hond van de buren mee! De natuur zorgt ervoor dat je meer in je gevoel komt, en dus uit je hoofd. Zorg je er wel voor dat je naar de horizon kijkt tijdens het wandelen ;-)?
Misschien fotografeer je graag, ga erop uit in de natuur om mooie plaatjes te schieten en deel ze op Instagram.

Maar stap in ieder geval uit die negatieve gedachten door iets totaal anders te gaan doen. En focus daar al je aandacht op. Weet je niets te bedenken? Er worden veel vrijwilligers gevraagd voor personen die lichamelijk of (tijdelijk) geestelijk in de knoop zitten. Zij zoeken een “maatje”. Zo vang je in feite twee vliegen in één klap.

http://maatjes.oranjefonds.nl/

Vertel je mij even wat je met deze tip gedaan hebt als je hem op dit moment in je leven kon gebruiken? En wat het je heeft gebracht? Ik ben erg benieuwd.

Ik wens je het allerbeste, geniet van de vallende blaadjes. Trap er heerlijk tegenaan, ben weer even kind.

Heel veel liefs van Brigitte en tot de volgende maand.

Graag nodig ik je uit om je in te schrijven voor mijn maandelijkse tips om in je kracht te staan. Je ontvangt hem dan vanzelf maandelijks via e-mail. Schrijf je hier in!

Tevens ontvang je dan mijn GRATIS meditatie. Zodat je (nog meer) liefde voor jezelf zult kunnen krijgen, wat je helpt in je kracht te komen staan!

Boost of Energy
e-mail:       info@boostofenergy.nl
tel.nr.:        06-171 3535 8
website:    www.boostofenergy.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s