Nieuwe doelgroep. In je kracht staan tip 8 – maart 2015

Op Facebook was ik lid van drie groepen die tegen pesten zijn, mijn doelgroep voor in mijn praktijk sinds de zomervakantie (nadat ik een marketingcursus heb gevolgd). Ook daar postte ik elke dag dezelfde afbeeldingen als op mijn eigen pagina en in de spirituele groepen. Eén anti-pestgroep gooide mij al vrij snel uit de groep. En laatst gooide ook de tweede groep mij eruit. Tel daar bovenop dat ik bijna geen reacties ontving in die groepen, dan wordt het tijd voor aktie. Ik heb mijn doelgroep gewijzigd. In feite verandert alleen de naam van mijn doelgroep, wat nu is veranderd in “volwassenen die te kampen hebben met een minderwaardigheidsgevoel“. Ik heb zelf namelijk lang gedacht dat ik minder waard was dan anderen. Dat mijn mening niet telde. Ik denk ook dat het de tijdsgeest was, de mening van een kind telde niet mee. Nu laten kinderen zich veel meer horen, of we willen of niet, ze vertellen gewoon wat ze op hun lever hebben.

Toen ik kind was noemden mensen mij altijd “verlegen”. (Nu noemen ze kinderen vaak “brutaal”.) Ik had daar moeite mee, ik vond zelf dat ik helemaal niet verlegen was. Ik durfde best wel wat, maar niet altijd. Dat lag ook geheel aan de omgeving, wie erbij waren. Of ik mijzelf bij hen kon zijn – of niet. En wat betekent verlegen zijn eigenlijk?

Ik heb het even opgezocht in het woordenboek: verlegen zijn betekent bang, terughoudend in de omgang; bedeesd, beschroomd zijn.

Ik durfde niet echt dingen te doen die niet mochten.
Ik durfde niet mijn mening te geven tijdens een kringgesprek op school.
Wat dat betreft was ik inderdaad wel “bang”.

Ik had genoeg vriendinnen en werd op elk verjaardagsfeestje uitgenodigd. Dus terughoudend in de omgang kun je mij niet noemen.

Bedeesd was ik bij bepaalde mensen, waarbij ik mij niet op mijn gemak voelde.

Dus, nogmaals, was ik wel verlegen? Ik vond zelf van niet. Ik wist dat ik het niet was, diep van binnen. Het wordt je op een gegeven moment ook echt aangepraat en dan ga je geloven dat het echt zo is. En dan zeg je op een gegeven moment maar niks meer. Dat is toch wat ze verwachten. En als ik wel een keer wat zei of deed dan was het niet goed of te kinderachtig.

Maar eigenlijk was ik gewoon onzeker, vond ik mijzelf niet goed genoeg/negatief zelfbeeld, in de pubertijd kwam daar eenzaamheid bij, weinig zelfvertrouwen, faalangst op bepaalde gebieden, alles in het negatieve trekken (later ook wel depressief), niet tegen kritiek kunnen, stressgevoelig, ik presteerde met name op de lagere school erg slecht, veel verdriet, boosheid die ik niet durf te uiten, gekwetstheid, teleurstelling, wantrouwen en emotie-eter. Hetzelfde rijtje als van mijn doelgroep.

Dus wat bedoelen ze met verlegen zijn? Ik denk dat die mensen, in ieder geval ikzelf,kampen met een minderwaardigheidsgevoel. Maar dat ben jij niet echt. Jij bent sterk, jij durft het allemaal wel. Alleen zitten ervaringen van vroeger en mogelijk zelfs van voor dit leven je in de weg om het ook echt te durven doen.

Toch is het goed om eraan te gaan werken om zeker te worden, jezelf goed genoeg vinden, vrienden te hebben om je verhalen tegenaan te houden, zelfvertrouwen te hebben, tegen kritiek kunnen, rust in je leven vinden, vreugde uit het leven te halen, boosheid te durven uiten, zelf bepalen wat goed voelt voor jou, flexibel zijn, anderen vertrouwen. Want daarmee lossen de blokkades in je chakra’s op en stroomt er meer geluk naar je toe. Het zal je meer mee gaan zitten in het leven. Bovendien maak je je dan veel minder druk om dingen die er gebeuren. Je kunt er anders tegenaan kijken en er relaxter mee omgaan. En aangezien lichamelijke klachten vaak terug te voeren zijn op vastzittende emoties, heb je kans dat die ook verminderen.

Gelukkig ben ik inmiddels al een heel stuk omhoog geklommen op de ladder. Ik hik nu nog even tegen een stukje op het vijfde chakra aan, maar ook dat zal binnenkort doorbroken worden. Ik ga ervoor zorgen dat de dood van Poesje niet voor niks is geweest! Dat lukt met positieve affirmaties en gedachten maar ook met energetische behandelingen. En daar blijf ik mee doorgaan, dat voelt elke keer weer zo heerlijk!

Wil jij ook werken aan jezelf en meer zelfvertrouwen krijgen, gelukkiger zijn, tegen kritiek kunnen, flexibel zijn etc. Maak dan eens een afspraak voor een behandeling bij mij in de praktijk!

Mail naar info@boostofenergy.nl  of bel 06- 171 3535 8

Liefs Brigitte

Graag nodig ik je uit om je in te schrijven voor mijn maandelijkse tips om in je kracht te staan. Je ontvangt hem dan vanzelf maandelijks via e-mail. Schrijf je hier in!

Tevens ontvang je dan mijn GRATIS meditatie. Zodat je (nog meer) liefde voor jezelf zult kunnen krijgen, wat je helpt in je kracht te komen staan!

Boost of Energy
e-mail:       info@boostofenergy.nl
tel.nr.:        06-171 3535 8
website:    www.boostofenergy.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s