Zit jij ook vaak in een situatie van onmacht? In je kracht staan tip 7 – februari 2015

Voel jij je vaak onmachtig?

Eind vorig jaar ben ik voor een behandeling bij iemand geweest waarbij onmacht eruit kwam. Kennelijk zit ik daar al een aantal levens mee. Ik stond daar nooit zo bij stil maar nu zij het zo benoemde herkende ik er veel van.

Ik was nog net geen 3 jaar toen mijn zusje stierf.
Ik was nog net geen 4 jaar toen mijn (favoriete) opa stierf.
Twee gebeurtenissen waarbij je je ontzettend onmachtig voelt.

Een jaar later mocht ik als enige van de klas niet mee met de groep naar de lagere school. Ik was nr. 33 en er mochten maar 32 kinderen in de klas. Op de één na laatste school van ons dorp werd ik uiteindelijk aangenomen. Ik heb me daar nooit prettig gevoeld.

Ik werd zwart gemaakt toen ik eens in het bestuur bij een vereniging zat van alternatieve genezers. Op een plek waar je het niet zou verwachten! Notulen werden aangepast zodat ik er ongunstig in naar voren kwam etc. Ze gaven mij de schuld van dingen die ze zelf gedaan hadden.

Stage lopen op de school van mijn kinderen werd mij meerdere keren onthouden. De laatste keer vertelde ik de directeur dat ik dan ook niet voor zijn school wilde invallen. Het lot wilde dat hij een paar jaar later hoofd van de invallerspool werd (waar ik voor werkte). Tien jaar lang heb ik over me heen laten lopen, want ik werd – zo veel als voor hem mogelijk was – onthouden van invalwerk.
Totdat ik bijna geen werk meer had en toen eindelijk de moed vond om een andere invallerspool te zoeken. Nu zit ik bij een hele gezellige invallerspool en had ik gewild dat ik die stap veel eerder had gemaakt.

Achteraf weet je het natuurlijk altijd beter. Waarom heb ik niet anders gehandeld? Waarom liet ik mij misbruiken? Je maakt allemaal lessen mee om ervan te leren. En de ene les duurt soms wat langer dan de andere les om geleerd te krijgen.

Maar elke les begint met het besef ervan. Ik besef nu dat ik veel in een situatie van onmacht heb gezeten. En dat het tijd is om het voor eens en altijd nooit meer toe te laten! Het is tijd om het die personen te vergeven (voor zover ik dat al niet gedaan heb) en het allemaal los te laten. Ik kan het die personen ook niet kwalijk nemen, iedereen is zoals die is en eigenlijk kan ik ze alleen maar dankbaar zijn voor de les die ze mij geleerd hebben.

Wat wil ik jou nou meegeven?

Onmacht heeft te maken met een gevoel van onveiligheid en een gebrek aan zelfvertrouwen die door die onmacht alleen nog maar meer aangewakkerd wordt.
Dit hoort bij het eerste en derde chakra en daar zitten dan blokkades op.
Vaak lukt het je niet om die blokkades op eigen kracht weg te halen. Je bent natuurlijk altijd welkom bij mij in de praktijk. Ik ben tenslotte ervaringsdeskundige ;-).
Verder ben ik al afbeeldingen aan het posten op facebook van de chakra’s. Je herkent ze aan de kleuren.
Rood -> 1e chakra.
Oranje -> 2e chakra.
Geel -> 3e chakra.
Groen -> 4e chakra.
Blauw -> 5e chakra.
Magenta -> 6e chakra.
Violet -> 7e chakra.
Voor tips per chakra kun je mijn pagina volgen: www.facebook.com/boostofenergy (p.s.: dit is al een tijd geleden gepost)

Ga voor jezelf je leven eens na, wat is jouw struikelblok in je leven? Waar loop jij continu tegenaan? Voel jij je bijvoorbeeld al je hele leven onveilig? Eenzaam? Niet gewaardeerd?  etc.
Het is belangrijk te weten wat jouw patroon is zodat je niet nog een keer in die valkuil loopt. Of dat je er in ieder geval veel sneller uit kunt komen doordat je het herkent.

Mijn tip:
Het volgende kun je voor alle situaties waar je tegenaan loopt in je leven inzetten.

Vorm in gedachten een heldere, kristallen bol voor je en vul die bol met datgene waar jij tegenaan loopt. In mijn geval onmacht (+ situatie).

Zeg het volgende:

Ik omarm mijn onmacht.
 
Ik vergeef
het.
Ik geef het licht en liefde.
Ik geef het transformatie.
Ik geef het heling, ik geef het mijn respect.
Ik geef het vrije wil en eigen keuze.
 
Ik laat het los.

In plaats van het woordje “het” vul je datgene in waar je tegenaan loopt, in dit geval “mijn onmacht”.
Daarna kan ik hetzelfde doen met de basisscholen die mij niet aangenomen hebben, de personen in het bestuur, de ex-directeur van de basisschool etc.

Als afsluiting bedank je voor deze lessen. Dat mag je natuurlijk op jouw eigen manier doen. Maar je kunt, als je wilt, het ook als volgt doen:

Ik groet het goddelijke zijn.
Ik ben dankbaar voor al deze mooie lessen en ik vraag inzichten, kennis, wijsheid, waarheid en kracht op.

Je moet niet verwachten dat het hiermee meteen opgelost is. Maar je hebt hiermee wel aangegeven dat je klaar bent om een eind te maken aan deze les. En daarmee start je het begin van de verandering.

Je hebt het herkent en vergeven. Nu is het tijd het verleden los te laten. Richt je aandacht op het nu. Ben je bewust van waar je mee bezig bent.

Succes ermee. En weet dat je niet de enige bent. Iedereen loopt tegen zijn eigen lessen aan. Het is niet altijd zonneschijn bij de ander. Weet dat de meeste mensen alleen maar de mooie kanten laten zien. Maar je bent pas echt sterk als je ook kwetsbaar kunt zijn.

Liefs Brigitte

Graag nodig ik je uit om je in te schrijven voor mijn maandelijkse tips om in je kracht te staan. Je ontvangt hem dan vanzelf maandelijks via e-mail. Schrijf je hier in!

Tevens ontvang je dan mijn GRATIS meditatie. Zodat je (nog meer) liefde voor jezelf zult kunnen krijgen, wat je helpt in je kracht te komen staan!

Boost of Energy
e-mail:       info@boostofenergy.nl
tel.nr.:        06-171 3535 8
website:    www.boostofenergy.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s