Keuzes maken, pfff dat kan ik niet hoor… of toch wel?! Nieuwsbrief 15 – oktober 2015

Keuzes maken, de één lijkt het met het grootste gemak te doen terwijl anderen er na uren nadenken nog niet uit zijn.

Ook ik hoorde bij die laatste groep. Ik wist nooit wat te kiezen. Bang dat ik de verkeerde keuze zou maken. Altijd aan het twijfelen en ook nam ik de keuzes van de ander mee (tenminste, wat ik dacht wat zij zouden kiezen, of ik vroeg het ze). Het voelde voor mij nooit prettig als ik een keuze moest maken. Ik baalde er ook van dat het mij zo moeilijk af ging.

Kleding kopen was voor mij dus vaak helemaal niet leuk, want een keuze maken kon ik niet.
Uit eten gaan hetzelfde, wat als ik de verkeerde keuze maak en het niet smaakt terwijl de rest zit te smullen?

Gek genoeg kon ik grote keuzes wel altijd goed maken. Hoe dat kwam? Nou, daar kreeg ik zo’n enorm goed, warm gevoel bij, als het iets was wat ik moest gaan doen. Daar kon ik gewoon niet omheen. Ik ga er vanuit dat je gids die extra energie naar je toe stuurt. Aan jou de “taak” om daarnaar te luisteren. Doe je dat niet, dan maak je een omweg. Maar ze zullen je altijd naar je doel leiden. Kortom, als je naar je gevoel luistert dan maak je (naar mijn idee) altijd de goede keuze, al lijkt dat soms niet zo te zijn.

Even een voorbeeld:
Twee jaar na het afstuderen op de Pabo (deeltijd, klaar in 2003) wilde ik wel weer iets gaan doen. Ik miste het studeren en mijn medestudenten. Dat zond ik dus eigenlijk de lucht in. En terwijl ik in de avonduren, maandelijks, om te relaxen bij een hobbyclub was, kwam het gesprek op wat voor beroep we allemaal deden. Eén iemand vertelde dat ze Ondévit deed. Ik wist totaal niet wat het was, las vluchtig de folder door, maar voelde meteen dat ik daar naar op zoek was. Gewoon doordat ik vlinders in mijn buik kreeg. Ik heb gelijk een afspraak gemaakt bij haar voor de basiscursus. Uiteindelijk heb ik de volledige cursus gevolgd en daar nog leuke contacten (en vrienden) aan over gehouden.

Maar kleine keuzes, daar houd je gids zich buiten. Dat is een beslissing geheel aan jezelf, omdat dat geen invloed heeft op jouw weg naar je doel in dit leven. Toch kun je ook dan je intuïtie inschakelen om de juiste keuze te maken. Wat voelt voor jou als de beste keuze? Dan wordt het dus niet automatisch aangegeven door je gids maar vraag je zelf ernaar. Als je een vraag stelt zullen ze altijd een antwoord geven, alleen voel je dat veel minder sterk. En als je nog kampt met onderstaande zul je waarschijnlijk niks voelen, ook als je ernaar vraagt. Tenminste, die ervaring heb ik zelf.

Waarom is het nou zo moeilijk om een keuze te maken?
Dat is lastig als je onzeker bent. -> Is mijn keuze wel goed?
Als je last hebt van faalangst. -> Ik heb vast de verkeerde keuze gemaakt.
Als je bang bent. -> Wat zullen de gevolgen van mijn keuze zijn?
Als je jezelf niet vertrouwt. -> Ik maak toch nooit de goede keuze.
Als je denkt dat de ander beter is dan jij. -> Mijn keuze is toch nooit goed, jij kunt dat veel beter.
Als je bang bent voor kritiek.  -> Als ik die keuze maak dan ga ik commentaar krijgen.
Als je je snel gekwetst voelt. -> Ik durf die keuze niet te maken, want die wordt vast niet goed-gekeurd.
Als je wantrouwend bent. -> Jij zegt wel dat ik dat moet kiezen, maar ik geloof je niet.
Als je snel teleurgesteld bent. -> Als ik die keuze maak, baal ik ervan dat ik niet de andere keus gemaakt heb.

Als je in je denken zit i.p.v. in je gevoel. -> Echter, als je bovenstaande op kunt lossen ga je als vanzelf meer via je gevoel leven.

Allemaal negatieve gedachtes die zorgen dat je in een cirkeltje blijft zitten. Een cirkel waar je niet makkelijk uit komt. Tenzij je er verandering in aan wilt gaan brengen. Ergens vanaf willen komen is namelijk al een eerste stap.

Makkelijk praten, maar hoe kom ik van die negatieve gedachtes af?

Daar ben ik voor! Op www.boostofenergy.nl kun je alles lezen over mijn methodes. Ik wil je graag helpen, want ik heb het zelf ook allemaal doorstaan. Je mag me altijd een mailtje sturen: info@boostofenergy.nl of bel naar 06- 171 3535 8.

Ik zelf was erg blij met de hulp die ik kreeg van allerlei verschillende energetisch therapeuten waar ik heen ben gegaan om aan mezelf te werken. Daardoor ga ik nu zelfverzekerd door het leven en kan ik makkelijk keuzes maken. Doordat je namelijk blokkades gaat verwijderen kom je ook als vanzelf meer in je gevoel. En kun je gaan vertrouwen op je intuïtie. En zul ook jij het verschil gaan voelen als je voor een keuze staat.
Ik geef mijn gaves die ik, door mijn blokkades te verwijderen, heb kunnen ontwikkelen nu graag door om jou te helpen.

Wat als ik nu nog niet toe ben aan hulp? Hoe kan ik dan de beste keuze maken?

  1. Haal 3 keer diep adem door je neus en adem uit door je mond. Deze techniek is ervoor bedoeld om beter bij je gevoel te komen. Blijf met je aandacht bij je ademhaling.
  2. Probeer toch te voelen wat je onderbuik je aangeeft. Maak de keuze bij datgene waar jouw onderbuik het meest blij van wordt. Of blijf bij je eerste ingeving.
  3. Lukt dat (nog) niet dan kun je voor jezelf afspreken dat je (als vanzelf) naar achteren gaat bij de keuze die het beste bij jou past op dat moment.
  4. Zorg er in ieder geval voor dat als je een keuze hebt gemaakt, je blij bent met die keuze. Denk niet meer na over de andere keuze die je gemaakt zou kunnen hebben, en wat achteraf misschien wel beter uitgepakt zou hebben voor je. Want daar heb je nu niets meer aan.
  5. Zeg tegen jezelf dat je elke keer als je voor een keuze staat, je steeds beter wordt in het maken van keuzes.

Ik wens je veel succes in het maken van de keuze of je wel of niet naar mijn praktijk komt voor een behandeling ;-).

Tot de volgende maand.

Veel liefs,

Brigitte
Graag nodig ik je uit om je in te schrijven voor mijn maandelijkse tips om in je kracht te staan. Je ontvangt hem dan vanzelf maandelijks via e-mail. Schrijf je hier in!

Tevens ontvang je dan mijn GRATIS meditatie. Zodat je (nog meer) liefde voor jezelf zult kunnen krijgen, wat je helpt in je kracht te komen staan!

Boost of Energy
e-mail:       info@boostofenergy.nl
tel.nr.:        06-171 3535 8
website:    www.boostofenergy.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s