Herfst, vaak de tijd voor keelpijnen en verkoudheden. Nieuwsbrief 16 – november 2015

Ik zie het om mij heen weer veel gebeuren, mensen die klachten hebben aan hun keel. Het is er echt de tijd van het jaar voor. Velen denken dan meteen dat het komt door een virus of bacterie en dat is natuurlijk ook wel zo, maar de oorzaak zou weleens ergens anders kunnen liggen.

Helaas voor mij en mijn gezin wist ik voorheen niet dat de betekenis erachter weleens met emoties te maken kon hebben. Mijn zoontje had toen hij 3 was tot drie keer achter elkaar een keelontsteking. Bij de laatste keer dreigde de huisarts om de keer erop zijn amandelen eruit te laten halen. Geen idee hoe het kan, maar hij heeft het geen 4e keer meer gekregen, gelukkig maar.

Tip 1: Overigens ben ik toen wel voor het eerst op zoek gegaan naar een alternatief voor de antibiotica die we van de huisarts kregen. En ik ben erg blij dat ik tegen homeopathie aangelopen ben. Vooral van “HEEL” ben ik een fan. Wat een fantastische producten maken zij. Bij ons werkt het meteen, echt super. Je laat via die producten je lichaam zichzelf weer herstellen in plaats van dat je aan symptoombestrijding doet.

Ook mijn man had in het verleden weleens last van zware keelontstekingen. Als ik hem een healing gaf dan was ik continu aan het hoesten. Bij mij gaat het dan enorm kriebelen in mijn keel tijdens zo’n healing. Wel een teken dat het ook bij mij vast zat, want ze moesten een doorgang maken om de energie naar mijn man door te laten stromen.

Waarom nu keelproblemen?

Ten eerste is het op 27 oktober volle maan geweest. En het teken van deze volle maan staat o.a. in het teken van loslaten van emoties. En dit duurt tot de volgende volle maan eind deze maand. En het loslaten van emoties behoort toe aan je vijfde (keel-)chakra. Dit chakra staat ervoor om emoties te uiten. Nu is het daar dus de tijd voor. Laat los alle emoties die je niet meer dienen.

Tip 2: Ben je verdrietig? Laat gaan die tranen. Ben je boos, zoek een stille plek in de natuur op en ga volop staan schreeuwen. Of sla lekker met je vuisten op je matras. Voel je onrust? Ga iets doen wat jou rustig maakt, of maak een wandeling in de natuur.

Ten tweede is het herfst, van buiten gaan we weer naar binnen. Ook letterlijk dwingt de natuur ons eigenlijk om eens goed naar onszelf te kijken. Van veel buiten bezig zijn en energie ophalen, naar meer binnen bezig zijn en meer rust voor jezelf creëren. En in die rust kun je gaan voelen wat voor signalen je lichaam jou geeft.

Dat kan eng zijn. Want misschien wil je dat juist niet voelen en is dat de reden dat je altijd maar in beweging blijft. Letterlijk in beweging blijven door middel van in de natuur wandelen is natuurlijk alleen maar goed, maar als je bezig blijft met dagelijkse bezigheden om je pijn maar niet te voelen, dat raad ik je af. Je ontkent dan een stuk van jezelf. Een deel van jezelf dat schreeuwt om jouw aandacht, jouw liefde. En het zal juist dan je probleem alleen maar verergeren. Totdat jij er wel naar wil luisteren.

Als je naar je pijn toe gaat (dat kan lichamelijk en/of geestelijk zijn) en het toestaat er te zijn, het accepteert en bedankt dat het je een les wil leren, zal het veel sneller weer verdwijnen. En als je dat moeilijk vind om alleen te doen, vraag dan hulp. Want het keelchakra staat ook voor liefdevol communiceren met elkaar (en met jezelf). En door middel van communicatie kun je óók je emoties uiten.

Tip 3: Het boek van Ann Weiser Cornell -“De kracht van focussen”, luisteren naar je lijf kan je leven veranderen (een praktische gids)- is een aanrader als je dit werkelijk toe wilt passen, maar niet weet hoe.

Tenslotte zal ik nog wat affirmaties van Louise Hay uit haar boekje “Heel je lichaam” noteren zodat je weet waar welke lichamelijke klacht voor staat en welke affirmatie erbij hoort om de klacht te helpen op te heffen. Deze affirmatie dien je dan wel zeker 10 keer per dag hardop op te zeggen. Je kunt bijvoorbeeld een briefje op de badkamerspiegel hangen met de affirmatie erop.

Keelproblemen algemeen:

 • niet voor jezelf op kunnen komen. Ingeslikte kwaadheid. Verstikte creativiteit. De weigering om te veranderen.
 • Ik mag geluid maken.
 • Ik uit mezelf vrij en vreugdevol.
 • Ik kom makkelijk voor mijzelf op, uit mijn creativiteit en ben bereid te veranderen.

Keelontsteking:

 • Een sterk geloof dat we niet voor onszelf kunnen opkomen en vragen om wat we nodig hebben.
 • Het is mijn geboorterecht om mijn behoeften vervuld te krijgen.
 • Met liefde en gemak vraag ik nu om wat ik wil.

Keelpijn:

 • Boze woorden opkroppen. Ons niet in staat voelen om onszelf te uiten.
 • Ik laat al mijn beperkingen los en ik mag mezelf zijn.

Verkoudheden:

 • Er gebeurt teveel tegelijk. Geestelijke verwarring, wanorde.
 • Kleine kwetsingen.
 • “ik ben elke winter 3 keer verkouden” soort geloof.
 • Ik sta mijn gedachten toe te ontspannen en in vrede te zijn.
 • Ik ervaar harmonie en duidelijkheid in me en om me heen.

Gelukkig toch nog gelukt, uiteindelijk toch wat moois (denk ik dan toch) op papier gekregen. Trouwens, ook zonder dat je keelpijn hebt (zoals bij mij) is het toch zeer goed mogelijk dat je genoemde affirmaties kunt gebruiken. Op dit moment echter zal misschien iets anders in je leven meer aandacht nodig hebben.

Ik wens jullie een fijne maand toe, geniet van de mooie herfstkleuren en ik hoop jullie in december weer te mogen verblijden met de volgende nieuwsbrief.

♥elijke groeten Brigitte

Graag nodig ik je uit om je in te schrijven voor mijn maandelijkse tips om in je kracht te staan. Je ontvangt hem dan vanzelf maandelijks via e-mail. Schrijf je hier in!

Tevens ontvang je dan mijn GRATIS meditatie. Zodat je (nog meer) liefde voor jezelf zult kunnen krijgen, wat je helpt in je kracht te komen staan!

Boost of Energy
e-mail:       info@boostofenergy.nl
tel.nr.:        06-171 3535 8
website:    www.boostofenergy.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s