Eenzaamheid stopt niet…vanzelf! Nieuwsbrief 17 – december 2015

En we zitten alweer in december. Een maand die voor veel mensen met eenzaamheid te maken heeft. Vaak net wat meer dan normaal. Omdat ze een dierbare verloren hebben en dit een maand met veel feesten is en ook nog eens korte dagen, waardoor iedereen (al vroeg) binnen zit. Omdat je alleen woont, of elke andere reden waardoor jij je misschien eenzaam voelt.

Ook ik heb me regelmatig eenzaam gevoeld. Vroeger, maar ook met man en twee kinderen om me heen. Dus of je nu wel of niet iemand om je heen hebt, eenzaamheid kun je altijd voelen. Het zit namelijk in jou. En je kunt in die eenzaamheid meegaan, of je kunt proberen er weer bovenop te komen. Want zoals de titel al aangeeft, eenzaamheid stopt niet vanzelf. De keuze is aan jou, maar als je in je eenzaamheid blijft hangen wordt het alleen nog maar erger en dat kan zelfs tot lichamelijke klachten gaan leiden.

Je hebt sociale eenzaamheid (weinig of geen echte vrienden) en emotionele eenzaamheid. Maar ik denk dat het verband houdt met elkaar. Want doordat je bepaalde gedachten hebt houd je onbewust afstand tot de ander. En dat kan zijn doordat je vroeger gepest bent (je denkt dan misschien dat er iets mis is met je) of je gelooft gewoon zelf niet dat je een aardig persoon bent. Maar als je die gedachte loslaat* dan kun je langzaam mensen naar je toe gaan trekken. De energie om jou heen zal dan namelijk mee veranderen. Het muurtje zal afbrokkelen dat jij om je heen hebt gezet.

*Sommige blokkades kunnen hardnekkig zijn, ik wil je daar graag bij helpen in mijn praktijk.

Even over de periode dat ik de eenzaamheid ervaren heb:
Ik heb namelijk wel degelijk vrienden én mijn gezin, toch voelde ik mij eenzaam. Ik zat niet lekker in mijn vel en wilde gewoon mijn verhaal tegen iemand aan houden. En dat die persoon dan zijn arm om mij heen zou slaan en dat ik heerlijk uit zou mogen huilen. Dat was voor mij al genoeg om de eenzaamheid te verjagen of in ieder geval voor dat moment draaglijker te maken. Maar ik bleef in mijn verdriet en eenzaamheid hangen en bleef wachten tot mijn vrienden eens werkelijk interesse in mij zouden hebben. Alsof die konden weten dat ik mij eenzaam voelde… Ik wilde eens gebeld worden door ze en dat ze zouden tonen dat ze om mij gaven.

En natuurlijk was dat het laatste wat er gebeurde. Want waarom zouden zij mij bellen en van mij houden als ik niet van mijzelf kan houden? Dat is namelijk erg belangrijk, houden van jezelf met alles erop en eraan. Dan straal je meteen een veel aantrekkelijkere energie uit. Er zijn altijd mensen die van je houden, maar ze kunnen niet weten hoe jij je op dat moment voelt als jij ze dat niet vertelt en alleen maar op hun telefoontje zit te wachten….

Van jezelf houden kun je ook tonen door zelf het initiatief te nemen iemand te bellen, waarvan je weet dat die je zal steunen, en waar je je verhaal bij kwijt kunt. Kom voor jezelf op! En vraag die persoon om langs te komen, om mee de stad in te gaan of beter nog het bos (dan kom je meer in je gevoel en durf je veel meer te vertellen). En maak meteen een nieuwe afspraak of vraag of hij/zij je de volgende week even wil bellen.

Ik zat destijds op een bepaalde vriendin te wachten om mij te bellen. Ik had haar namelijk ook altijd geholpen. Maar in plaats daarvan gebeurde er niks. Tja, juist als je iets terug verwacht gebeurt dat niet, want dat is geen onvoorwaardelijke liefde voor de ander. Dan heb je geholpen om er iets voor terug te willen krijgen en dat werkt niet. Het bleek (en dat gevoel had ik ergens al wel) dat ze ons niet meer bij elkaar vond passen. Ik voelde me toen echt afgedankt en feitelijk ook gebruikt. Maar dat klopt dus niet, bovendien nam zij wél altijd het initiatief om mij te bellen als ze me nodig had! Ik deed dat niet. Het probleem ligt dus bij mijzelf. Ik had haar gewoon kunnen bellen en het uit kunnen leggen, ik weet zeker dat ze er dan voor me was geweest.

Ik heb uiteindelijk mijn eenzaamheid verbroken door bij een sambaband te gaan spelen, waarbij ik mij welkom voelde. En ik ben bij een hobbyclub gegaan en merkte dat daar ontzettend veel eenzame mensen rond lopen. Veel ook die door ziekte zonder baan zitten. Ik zat op dat moment ook zonder baan en dat kan ontzettend eenzaam zijn. Maar door uit die eenzaamheid te stappen, door weer leuke dingen te gaan doen en in mijn hoofd niet zo bezig te zijn met het feit dat ik geen werk en dus geen inkomen had, kwam er als vanzelf (na de nodige voorbereidingen!) werk naar mij toe.

Maar wat ik duidelijk wil maken is dat het vooral te maken heeft met hoe jij denkt. Als je alleen maar denkt, o wat ben ik eenzaam, dan ben en blijf je dat. Je krijgt dan dat naar je toe wat je nog meer eenzaam zal maken. Die knop zal dus een keer om moeten. Als jij denkt, niemand vind mij aardig, daarom heb ik geen vrienden. Dan zal dat zo blijven, tótdat jij anders over jezelf gaat denken en aktie gaat ondernemen.

Eenzaamheid is alleen te verhelpen als jij jezelf wil helpen. Hieronder zal ik wat dingen opnoemen die jou misschien kunnen helpen. Kijk wat het beste bij jou past. En wie weet zit jij met de kerst bij nieuwe vrienden aan tafel! Laat je me weten of jij je eenzaamheid aan de kant hebt kunnen zetten?! Onthoud dat het belangrijkste punt is dat je je mindsetting gaat veranderen! Laat het negatieve denken (over jezelf) los.

  1. Maak een afspraak bij mij in de praktijk 🙂 om oude gedachtes die je niet meer nodig hebt, maar je wel tegen houden het anders aan te kunnen pakken, uit je systeem te halen. Daardoor maak je plaats voor nieuwe positieve informatie.
  2. Koop een Aquamora drinkglas met de juiste affirmatie erop voor jou om je erbij te helpen anders te denken.
  3. Zoek een hobby buitenshuis, sluit je aan bij een hobbyclub, ga wekelijks wat drinken in jouw wijk (kijk wat er georganiseerd wordt of misschien wil je zelf wat organiseren) of sluit je aan bij een sportclub waarbij je in een team sport.
  4. Meld je aan bij Margriet vriendinnen op Facebook, daar worden allerlei initiatieven gemeld.
  5. Heb je geen Facebook, niet getreurd, ook hier kun jij andere mensen ontmoeten.
  6. Een maatje zijn voor iemand of zelf een maatje
  7. Google zelf eens wat er bij jou in de buurt allemaal te doen is. Er is veel te vinden op Google.

En als laatste wil ik je nog even meegeven, JE BENT ECHT NIET ALLEEN IN JE EENZAAMHEID! Er zijn zo ontzettend veel mensen die zich eenzaam voelen, misschien zelfs wel je buurvrouw. Mijn advies, praat erover met elkaar. Als je het niet weet van elkaar, kun je elkaar ook niet steunen.

Ik wens je veel liefdevolle vriendschappen toe en hele fijne feestdagen.

Lieve decembergroet, Brigitte

 

Graag nodig ik je uit om je in te schrijven voor mijn maandelijkse tips om in je kracht te staan. Je ontvangt hem dan vanzelf maandelijks via e-mail. Schrijf je hier in!

Tevens ontvang je dan mijn GRATIS meditatie. Zodat je (nog meer) liefde voor jezelf zult kunnen krijgen, wat je helpt in je kracht te komen staan!

Boost of Energy
e-mail:       info@boostofenergy.nl
tel.nr.:        06-171 3535 8
website:    www.boostofenergy.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s