Gelukkig 2016, maar wat betekent geluk voor jou? Nieuwsbrief 18 – januari 2016

Elk jaar weer wensen we elkaar een gelukkig nieuwjaar. Maar wat wensen we dan voor de ander? Wat betekent geluk voor jou? Ik denk dat het voor iedereen wat anders betekent. Geluk betekent voor mij nu iets anders dan 10 jaar geleden en ook weer anders als in mijn jeugd.

Als kind probeer je het beste eruit te halen, tegenslagen daar stap je vrij snel weer overheen. Je bent al blij als je een vriendinnetje hebt die met je wil spelen. Dat je verwend wordt met Sinterklaas of Kerst. Je bent gelukkig als er mooie cijfers op je rapport staan zodat je ouders en opa/oma trots zijn (helaas was dit bij mij niet het geval…). Maar als niemand met jou wil spelen geeft dit een deukje. Als je gepest wordt een nog grotere deuk. En al die deuken stapelen zich op en slaan een gat. Het geluksgevoel begint te veranderen.

Ik vond als kind dat ik gelukkig was. Het is immers heerlijk om samen met je vader bramen te plukken, met je moeder te knutselen en samen naar het bos te gaan om kastanjes te rapen of schaatsen op de ijsbaan en als het kon buiten. Elke zondag naar de oma’s en daar lekker ravotten met neefjes en nichtjes. Dat waren toen mijn grootste geluksmomenten.

Maar dan wordt je ouder en ga je op jezelf of in mijn geval samen wonen. Je krijgt werk, werk waar ik hyperventilatie door kreeg. Dus zegde ik mijn baan op en trok naar Oostenrijk, hopende dat ik daar als skilerares zou kunnen werken. Dat lukte en het gaf me een geweldig gevoel van vrijheid. Ik heb daar dan ook een fantastische tijd gehad. Ik vond mezelf een geluksvogel om daar kinderen skiles te mogen geven.

Na mijn avonturen daar en in Amerika vond ik de liefde van mijn leven. Vanaf dat moment begon mijn grootste uitdaging. Ik raakte steeds meer mijzelf kwijt. Ik wilde namelijk nog veel meer reizen, maar ik liet mezelf daarin tegen houden doordat ik nu rekening moest houden met manlief. Ik voelde me schuldig als ik ook niet voor inkomsten zou zorgen. Bovendien moet ik wat om handen hebben anders word ik erg lui. Kortom, ik ging minder mijn gevoel achterna. Ging wat minder de dingen doen waar mijn hart naar uit ging.

Dingen gingen tegen zitten. Zowel privé als op het werk. Ik kwam in een negatieve spiraal terecht. Een spiraal die al in mijn vroege jeugd begon. Want buiten de uiterlijke dingen die leuk waren om te doen en waarin ik mijn geluk vond, is er ook een innerlijk. En mijn innerlijk liep steeds meer deuken op. Ik kreeg steeds minder zelfvertrouwen, werd steeds onzekerder, kon slecht slapen maar had juist veel slaap nodig omdat ik weinig energie had. Ik voelde mij verdrietig, boos, gekwetst en was vaak teleurgesteld. Ook kon ik niet tegen kritiek, voelde me regelmatig erg eenzaam (ondanks mijn gezin om me heen) en had een negatief zelfbeeld.

Uiteindelijk was ik vaak vooral negatief aan het denken. Ik zat vol angsten en stress. Toch dacht ik gelukkig te zijn. Ik had immers een leuk huis, opleiding en daarna werk dat ik altijd al wilde doen, twee auto’s voor de deur, getrouwd en twee kinderen. Een jongen en een meisje nog wel. Het duurde dus nog een poos voordat het tot mij doordrong dat ik van binnen uit niet gelukkig was en dat alleen íkzelf daar verandering in aan kon brengen.

En zodra je dat voor jezelf duidelijk hebt komt er vanzelf datgene op je pad wat je voor jouw verandering nodig hebt. Tenminste, dat was bij mij het geval want van Ondévit had ik nog nooit gehoord en ook was ik niet echt bezig met alternatieve geneeswijzen. Toch kwam ik toen in aanraking met Ondévit en daar kreeg ik vlinders van in mijn buik zodat ik begon met de Ondévitopleiding. Ik kon nu studeren én meteen aan mijzelf werken.

Dat beviel me zo goed dat ik sindsdien allerlei cursussen ben blijven volgen. En doordat er lasten van mij afvielen kon ik daadwerkelijk veranderen. Ik ging me anders opstellen. En daardoor gingen de personen om mij heen zich ook anders opstellen, of vielen af en nieuwe kwamen ervoor in de plaats. Ik had, door aan mijzelf te werken, bepaalde lessen niet meer nodig en die kwamen zodoende ook niet meer op mijn pad.

Ik vond meer rust, angsten vielen van mijn schouders én ik kon het geluk in mijzelf vinden in plaats van dat het buiten mij te vinden was. Ik ben steeds meer tevreden over wie ik ben. Opmerkingen van anderen komen niet meer hard bij me binnen zodat ze géén deuk meer veroorzaken, heerlijk is dat! Ik ben er nog lang n iet en zal mijn leven lang aan mezelf blijven werken. Maar het brengt zoveel moois met zich mee. Nu kan ik geluk ín mijzelf vinden maar ook als ik buiten een wandeling in het bos maak of een schitterende zonsondergang zie.

Samenvattend,

  • je kunt geluk zoeken buiten jezelf. Zoals je gelukkig voelen met familie, huis, bezittingen. En leuke dingen doen zoals feesten, naar pretparken gaan etc.
  • of je kunt het geluk in jezelf vinden. Waar je dan ook bent kun jij gelukkig zijn. Met of zonder veel bezittingen.

Bijkomend voordeel als jij je gelukkig voelt, is dat jouw omgeving dat ook voelt! Je steekt de ander er mee aan, wat jou dan nog gelukkiger maakt.

Waar haal jij je geluk uit? Heb je daar al eens eerlijk naar gekeken? Ben jij echt vrolijk en gelukkig of speel je dat alleen maar voor de buitenwereld (bewust of onbewust)? Laat je het me even weten?

Ik wens je in ieder geval een gelukkig 2016, op jouw eigen gelukkige manier!

Warme groet,

Brigitte

 
Boost of Energy
e-mail: info@boostofenergy.nl
tel.nr.: 06-171 3535 8
website: www.boostofenergy.nl

Graag nodig ik je uit om je in te schrijven voor mijn maandelijkse tips om in je kracht te staan. Je ontvangt hem dan vanzelf maandelijks via e-mail. Schrijf je hier in!

Tevens ontvang je dan mijn GRATIS meditatie. Zodat je (nog meer) liefde voor jezelf zult kunnen krijgen, wat je helpt in je kracht te komen staan!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s