Ont-stressen op een wel heel bijzondere manier – nieuwsbrief 22 mei 2016

Heb jij ook een hele waslijst met dingen die je nog “moet” doen van jezelf? Vandaag heb ik ook weer een lijst gemaakt. Ik zie nu al dat ik het niet ga redden. Wat ik dan doe? Nou, dan schuif ik dingen gewoon door naar morgen. En als het morgen weer niet doorgaat dan maar naar overmorgen. Als het belangrijkste wat écht niet kan wachten maar gebeurd is. Belangrijker is het om voldoende rust te creëren voor jezelf.

Wat is nu een goede manier om te ont-stressen?

Dat zal voor iedereen weer anders zijn. Enkele voorbeelden zijn:

 • een boek lezen zodat je met je gedachten daarin verzonken bent.
 • mediteren
 • met je hobby bezig zijn en/of creatief bezig zijn.
 • in de tuin werken.
 • 5 minuten per dag om de Healing Codes Healing vragen. Ik pas deze healing ook toe in de praktijk, indien nodig.  http://www.boostofenergy.nl

Maar… je kunt ook een boom gaan knuffelen.

Een boom knuffelen? Ben ik van het padje afgeraakt? Nee hoor, maar het voelt echt heel erg goed om te doen. Bovendien was dit wat ik door kreeg om het over te gaan hebben in deze nieuwsbrief. Zelf zou ik daar echt niet opgekomen zijn. Ik had iets anders in gedachten om over te schrijven.

Ik heb boom knuffelen voor het eerst gedaan in Frankrijk. (Zie de foto onderaan de nieuwsbrief.) Ik was daar voor een cursus en had nog nooit van boom knuffelen gehoord. Cursisten vertelden mij dat er in het bos daar enorme, grote, oude eiken stonden en dat die iets met je deden als je die knuffelde. Dus dat wilde ik toch wel eens zelf gaan ervaren.

We hebben zo’n boom uiteindelijk kunnen vinden en ik ben er tegenaan gaan staan. Ik heb geprobeerd mijn denken uit te schakelen en gewoon te voelen in mijn lichaam wat er zou gebeuren. Nou, de tranen begonnen over mijn wangen te stromen, er mocht kennelijk een hoop verdriet uit. Het voelde echt goed om dat stukje kwijt te zijn, wat te maken had met het overlijden van mijn zusje toen ik jong was. Ik merkte dus echt dat het wat met me deed.

Nu hoef je er niet speciaal voor naar Frankrijk. Ook hier in onze bossen staan genoeg bomen die oud zijn en lekker dik. Ik stel voor om het ook eens gewoon ergens te proberen. Probeer het wel eerst bij een Eikenboom, omdat die toegankelijker is dan een aantal andere bomen. Zoek dan ook meteen de dikste die je kan vinden.

Hoe pak je dat aan?

 • Neem er de tijd voor en voel je veilig.
 • Ga dan ontspannen tegen de boom aan staan of zitten.
 • Vraag aan die boom of hij je kan helpen je stress los te laten en of die boom dat wat je los mag laten aan jou wil laten voelen.
 • Voel wat er verandert in je lichaam als je zo tegen die boom aan staat of zit.
 • Bedank de boom voor de hulp, net als dat je dat bij een persoon zou doen die jou geholpen heeft.
 • Je mag alles hardop zeggen, maar je mag het ook in je gedachten doen.
 • Krijg je zo’n eerste keer geen contact probeer het dan een volgende keer nog eens bij een andere eikenboom.

Is de stap om bovenstaande te gaan doen nog te groot voor jou, probeer dan eerst het volgende. Voel of je verschil merkt als je met je hand langzaam omhoog en daarna omlaag strijkt langs de stam. Laat me maar weten of je verschil opmerkt en wat dat verschil is. Ik kan het wel voelen maar ik wil niets verklappen, ik wil dat je het eerst zelf gevoeld hebt.

Door een emotie los te kunnen laten, laat je ook een hoop spanning en stress los. Want onbewust levert een negatieve ervaring of niet (goed) geuite emotie uit het verleden toch spanning op.

En als je het boom knuffelen ervaren hebt dan begrijp je misschien ook beter waarom het zo heerlijk is om in een bos te wandelen. Ook kleuren hebben een uitwerking op ons. Het bos is in de zomer veelal groen. En de kleur groen hoort bij het hartchakra. Bij houden van jezelf.

Als je bij het wandelen dan ook nog voor je uit kijkt in plaats van steeds naar de grond, dan zit je meer in je gevoel. Bovendien geniet je dan meer van de prachtige omgeving. Als je steeds naar beneden kijkt blijf je in je denken hangen, en denken/piekeren levert stress op.

Geniet van het mooie weer dat eraan komt.

Liefdevolle groet,

Brigitte

 

Boost of Energy
e-mail: info@boostofenergy.nl
tel.nr.: 06-171 3535 8
website: www.boostofenergy.nl

Graag nodig ik je uit om je in te schrijven voor mijn maandelijkse tips om in je kracht te staan. Je ontvangt hem dan vanzelf maandelijks via e-mail. Schrijf je hier in!

Tevens ontvang je dan mijn GRATIS meditatie. Zodat je (nog meer) liefde voor jezelf zult kunnen krijgen, wat je helpt in je kracht te komen staan!

 

Een gedachte over “Ont-stressen op een wel heel bijzondere manier – nieuwsbrief 22 mei 2016

 1. Deze reactie kreeg ik op de nieuwsbrief ♥

  Dank je wel voor deze mooie mail/nieuwsbrief.ik heb weleens een boom geknuffeld en dat was een bijzondere maar heerlijke ervaring…ervaarde veel vrijheid en ruimte in mij na het boomknuffelen.kan het iedereen aan rade eens te proberen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s