Geef jij onvoorwaardelijke liefde? Nieuwsbrief 23 – juni 2016

Laatst kwam ik er tot mijn grote schrik achter dat ik geen onvoorwaardelijke liefde geef. Terwijl ik er toch echt vanuit ging dat ik dat allang deed. Ik weet namelijk ook het belang ervan. Want als je vanuit liefde handelt krijg je er zeker ook weer iets moois voor terug. En dat hoeft absoluut niet van of door dezelfde persoon te zijn waaraan jij je liefde schonk. Toch bleek ik nog niet in staat om onvoorwaardelijke liefde te geven. Onbewust zat er toch nog wat, niet op het moment van liefde geven maar ik bleek het niet te kunnen toen de liefde van de andere kant uitbleef. Geef jij onvoorwaardelijke liefde aan jezelf en anderen?

Hoe kwam ik erachter?

Ik had een paar weken terug een ontzettend emotionele week. Ik verwachtte een telefoontje en die bleef al twee weken uit. Ik ga dan allerlei dingen bedenken waarom dat telefoontje uit blijft. En toen kwam dus ook de gedachte op dat ik zóveel voor die ander gedaan had en dan neemt hij niet eens de moeite om even kort wat van zich te laten horen. Oeps, foute gedachte… Daar was ik mij ook meteen van bewust en het deed me pijn dat ik die gedachte had. Ik zag ook meteen mijn moeder voor me en dat ik, wat dat betreft, meer op haar lijk dan dat ik zou willen. Ik vind het vervelend als er iets terug verwacht wordt, maar tevens doe ik het zelf dus ook.

Wat is er zo verkeerd aan die gedachte?

Die gedachte “voor wat hoort wat” is niet echt liefdevol. Datgene wat je voor de ander doet zou vanuit je hart moeten komen. Je doet zoiets niet om er iets voor terug te krijgen. Ik denk echter dat wat ik voor hem heb gedaan wel écht vanuit mijn hart heb gedaan. Maar pas op het moment dat zijn telefoontje uitbleef kwam de teleurstelling (wat altijd bij jezelf ligt) en kwam die gedachte in mij op. En die gedachte alleen al is niet liefdevol. Ik schrok er ook ontzettend van, heb het er laten zijn en twee uur lang kon ik mijn tranen niet stoppen. Ik was het mij in ieder geval bewust en als je je bewust bent van iets kun je het ook gaan loslaten.

Waarom had ik die gedachte?

Ik denk dat die gedachte kwam omdat ik gewoon nog onzeker ben over mijzelf. Ben ik niet goed genoeg om gebeld te worden? Hou je niet van mij? Heb ik iets verkeerds gezegd of gedaan? Wat maakt het dat je niet van mij houdt na alles wat ik voor jou gedaan heb? Dat stukje minderwaardigheidsgevoel zit dus ook nog steeds in mijzelf. Steeds weer komt er nog een stukje tevoorschijn, ook al dacht ik dat allemaal al verwerkt te hebben. Maar je pelt steeds weer een nieuw laagje van de ui af en kennelijk zat ik bij dit thema nog niet tot op de kern.

Daarom is onvoorwaardelijke liefde voor jezelf hebben zo belangrijk. Want als je onvoorwaardelijk van jezelf kunt houden, kun je dat ook van een ander. Maar weinig mensen zullen die kwaliteit hebben, want ik denk namelijk dat we daarvoor hier op aarde zijn. Om te werken aan liefde geven aan onszelf om daarmee die liefde te kunnen verspreiden over de wereld. Want liefde verdrijft angst. En veel van wat er in de wereld gebeurt is, naar mijn mening, gebaseerd op angst.

Hoe heb ik het aangepakt?

Ik heb mijn eigen behandelingsmethode toegepast op mijzelf. Maar… ik heb ook Ho’oponopono toegepast. Dit zijn vier zinnetjes die je op jezelf toe kunt passen.

Ho’oponopono is een sjamanistische methode uit Hawaiï die ervoor zorgt dat ons ego op één lijn komt met ons Ware Zelf. Je geeft aan dat je het anders wilt gaan doen en het oude op wilt ruimen. Jouw helpers helpen daar dan bij als je deze zinnen uitspreekt. Het liefst in de spiegel. Ik heb zelf een blaadje op de spiegel in de badkamer gehangen om mij eraan te herinneren ze uit te spreken voordat ik mijn tanden ga poetsen.

Dus telkens als er iets is gebeurt of je had een gedachte waarover jij niet tevreden bent of was, kun je deze zinnen voor jezelf en tegen jezelf uitspreken.

Deze zinnen zijn:

  • ik hou van je (mij)
  • het spijt me
  • bedankt
  • vergeef me alsjeblieft

Dus ondanks dat je het volgens jou zelf niet goed hebt gedaan blijf je toch van jezelf houden. Het spijt je dat je het op deze manier aangepakt hebt en je bedankt jezelf voor de les die het je gebracht heeft. Je vergeeft jezelf dat je negatief dacht over deze situatie in plaats van dat je het als een les zag. En je vergeeft jezelf dat je niet meteen anders gehandeld hebt. Maar laat dit maar los want het maakt niet uit waaróm je jezelf vergeeft maar dát je jezelf vergeeft.

Probeer het maar eens als je wilt en laat maar weten wat deze methode jou brengt. Mij bracht het meteen rust, de onrust die ik had was verdwenen. Succes ermee.

Veel liefs en warme groet,

Brigitte

 

Boost of Energy
e-mail: info@boostofenergy.nl
tel.nr.: 06-171 3535 8
website: www.boostofenergy.nl

Graag nodig ik je uit om je in te schrijven voor mijn maandelijkse tips om in je kracht te staan. Je ontvangt hem dan vanzelf maandelijks via e-mail. Schrijf je hier in!

Tevens ontvang je dan mijn GRATIS meditatie. Zodat je (nog meer) liefde voor jezelf zult kunnen krijgen, wat je helpt in je kracht te komen staan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s