Angst voor verandering? Nieuwsbrief nr. 26 – september 2016

Angst voor verandering?!

Velen van ons, waaronder ikzelf, hebben moeite met veranderingen. Dat zit er van jongs af aan al in bij mij. Na een gezellig weekend had ik altijd moeite om weer in het ritme te komen. Vriendschappen hield ik koste wat kost vast. En tot voor kort liep ik zelfs nog met een “middeleeuws” telefoontje zonder internet rond.
Maar ik heb het niet over veranderingen op het gebied van dingen om te doen, of nieuwe spullen kopen. Ik heb het over veranderingen in jezelf.

Waarom blijkt het vaak zo moeilijk om jezelf te veranderen? Je hebt er een hekel aan dat je vader of moeder bepaalde dingen op een bepaalde manier doen en zelf doe je het precies zo! Dat geldt natuurlijk niet voor alles, want je bént je vader of moeder natuurlijk niet. Maar bepaalde eigenschappen schijnen toch moeilijk te veranderen, terwijl je dat wel zou willen.

Ik denk dat het mede komt doordat je er eerst tegenaan moet lopen dat je het zelf eigenlijk ook zo aanpakt. Niet altijd is dat meteen duidelijk.

Als je dat hebt ontdekt en je vindt die eigenschap niet prettig, dan wil je die eigenschap wel gaan veranderen, maar er klinkt steeds een stemmetje in je hoofd dat het niet wil. Dat smoesjes verzint waarom het nu nog niet nodig is.

Dat laat voelen dat er ergens nog angst zit. En misschien durf je ook de controle niet los te laten. Wat zal er gebeuren als je het ánders gaat doen? Misschien wil de ander dan wel weg bij jou. Of zoekt je baas iemand anders.

Dus blijf je in die zelfde baan hangen wat je al jaren doet, maar eigenlijk meer om het inkomen dan om het plezier dat je er nog in hebt. Want, als ik stop, stopt ook mijn inkomstenbron.

Of blijf je de spullen van je kinderen (12+) oprapen en wassen terwijl je ze beter kunt laten liggen (desnoods even in de garage), zodat ze ervan kunnen leren. Dat ze zelf kunnen ervaren dat de was niet automatisch in de wasmachine beland als je ze ergens op de grond neergooit. Maar wat te doen als ze geen kleren meer hebben om aan te trekken naar school of bijbaantje? Tja, laat dat hun probleem worden, maak het niet jouw probleem.

Of je blijft schreeuwen, boos worden, geïrriteerd raken, terwijl je weet dat die emoties geen verandering teweeg zullen brengen. Vaak zullen ze de situatie alleen nog meer verslechteren. Maar als ik lief tegen ze ben, dan hebben ze geen respect voor me of luisteren ze niet naar me… Ik denk dat dat wel mee zal vallen, ze zullen gewoon even aan jouw andere ik moeten wennen. Wel zul je consequent moeten blijven.

Een aantal andere angsten zijn:
–        voor het alleen zijn.
–        om succesvol te zijn.
–        voor mijn relatie met mijn partner bij verandering.
–        om geen liefde meer te krijgen als ik beter word.
–        dat het te snel gaat.
–        voor verergering.
–        voor afwijzing.
–        voor het loslaten van blokkades op diep onbewust niveau.
–        dat ik iets ergers krijg dan deze ziekte, ongemak, klacht.
–        dat het teveel moeite zal kosten.
–        om de controle te verliezen.
–        etc. etc.

Zijn die angsten gegrond? Meestal niet, maar omdat we de uitkomst niet weten willen we niet veranderen en het risico nemen op een (in onze ogen) negatieve uitkomst.

En misschien lijkt het in eerste instantie ook een negatieve stap. Maar uiteindelijk zal het alleen maar positief blijken te zijn geweest, want de situatie waarin je zat was ook niet langer te doen. Natuurlijk speelt je eigen houding daarin ook een rol, stap je in de slachtofferrol of zie je ook de positieve kanten van de situatie?

Ik heb nu de stap genomen om compleet te stoppen met invalwerk in het basisonderwijs. Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken, maar zoals het onderwijs nu is, deed het me pijn zoveel regels te moeten stellen. In feite dwong ik ze te doen wat ik wilde, hoe kunnen ze dan zichzelf nog zijn? Met deze werkwijze in Nederland kan ik het niet meer eens zijn en ik hoop dat ook Nederland snel naar het Finse onderwijsstelsel over zal stappen waarin, naar mijn mening, kinderen veel meer kind (en zichzelf) mogen zijn.

Wel spannend, want nu ben ik afhankelijk van inkomsten aan de hand van het aantal cliënten dat mijn praktijk komt bezoeken. En net als vele therapeuten met mij, kan ik van dat salaris nog niet rondkomen. Toch heb ik nu het volste vertrouwen erin dat het goed gaat komen. Door te stoppen met het onderwijswerk wil ik het signaal afgeven dat ik nu klaar om mijn passie te gaan leven. Ik weet dat ik goed werk verricht, keer op keer geven cliënten aan dat ze de energie voelen tijdens de behandeling.

En ik, ik word daar alleen maar vrolijk van. En al helemaal als ik zo meteen dag in, dag uit met mijn passie bezig mag zijn :-).

En jij? Stap jij over je angsten heen en ga je doen wat je wilt doen. Ga jij bijvoorbeeld je bezoekjes aan je reguliere huisarts voortaan combineren met “alternatief”? Ga je het proberen? Want wat ik doe vinden veel mensen maar zweverig en angst kan dan een reden zijn om niet te komen.

Maar leg jij zelf ook niet je hand op een pijnlijk lichaamsdeel om het verlichting te geven? Of op de buik bij je kind omdat het buikpijn heeft? Dan doe je in feite hetzelfde, je geeft je lichaam onbewust een signaal om het zelf genezende vermogen te stimuleren. Maar hoe meer jij zelf geheeld bent, hoe sterker jouw zelf genezende vermogen zal worden!

Ook aan angsten kunnen we via mijn behandeling werken. Ik heb via energetische behandelingen al heel wat angsten de deur uit gezet! Het is een samenwerking tussen de energie die je krijgt tijdens zo’n behandeling en hoe je die gaat gebruiken.

Dan ga je namelijk werken aan het verwerken van onverwerkte emoties uit het verleden, je gaat dat muurtje om je heen afbreken, je gaat liever, zachter worden voor jezelf en daardoor ook naar je omgeving toe. Je gaat je angsten, belemmerde overtuigingen en saboterende delen aanpakken zodat je kunt groeien.

En er is nog veel meer mogelijk. Je mag het altijd bij mij komen ervaren, hier in Grave. (Of online.) Ik kijk er naar uit om je eens te ontmoeten.
Tel.: 06-171 3535 8 of mail naar info@boostofenergy.nl

Wil je liever eerst met een aantal affirmaties werken om door je angst heen te komen? Dan geef ik je hierbij een aantal affirmaties om je angsten tegen te gaan. Pik de affirmatie(s) eruit die je raken. Herhaal ze minimaal zes keer per dag met je handen op je hart.

  • Ik laat datgene toe dat vanuit liefde naar mij toekomt.
  • Ik ben het waard mijn leven volledig te leven en geliefd te zijn.
  • Ik ben prachtig zoals ik ben en ik leef in vreugde en zelfaanvaarding.
  • Het is veilig voor mij om vreugdevol voorwaarts te gaan. Ik vertrouw erop dat alles wat ik nodig heb naar mij toekomt.
  • Ik kies voor een veilige nieuwe toekomst en ik ben bereid om te veranderen en te groeien.
  • Ik vertrouw op dat wat naar mij toekomt en ik laat de controle in liefde los.

Warme groet met veel licht en liefde voor jou,

Brigitte

P.s.: uiteindelijk heb ik toch mijn werk als invalleerkracht weer opgepakt. Maar ook in mijn praktijk ben ik nog aktief.

 

Boost of Energy
e-mail: info@boostofenergy.nl
tel.nr.: 06-171 3535 8
website: www.boostofenergy.nl

Graag nodig ik je uit om je in te schrijven voor mijn maandelijkse tips om in je kracht te staan. Je ontvangt hem dan vanzelf maandelijks via e-mail. Schrijf je hier in!

Tevens ontvang je dan mijn GRATIS meditatie. Zodat je (nog meer) liefde voor jezelf zult kunnen krijgen, wat je helpt in je kracht te komen staan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s