Tijd om naar binnen te gaan, tijd voor transformatie. Nieuwsbrief nr. 28 – november 2016

Maak vast een nieuw begin, gooi het oude van je af, wacht niet tot 2017, maar start de transformatie nu al!

De seizoenen geven het ons eigenlijk al aan. Het wordt nu donker en kouder weer. Veel mensen kiezen er dan voor om binnen te blijven. Tijd om echt bij jezelf naar binnen te gaan. Welke weg sla ik in, wat laat ik los en wat blijft bij mij.
De natuur, zoals de bomen, geeft het eigenlijk ook aan, gooi al het oude van je af (bladeren en vruchten) en verwelkom het nieuwe (nieuw blad en knoppen).

Laten wij dat dit najaar ook eens gaan doen. Wacht er niet mee tot januari, maar start januari met de “nieuwe” jij! De volle maan en het thema van dit jaar vragen daar ook om, transformatie. Ik nodig je uit om samen iets los te gaan laten en het nieuwe toe te laten.

Probeer eens een moment van stilte te pakken en na te gaan wat jij los wilt laten. Wat dient jou niet meer. Waar raak jij steeds gefrustreerd door? Dat zijn namelijk jouw lessen. Als iets jou frustreert kun je het beter niet de ander kwalijk nemen, maar kijken waarom dat jou frustreert. Als je dat weet, dan kun je het gaan loslaten. Wat heb je er nu aan om steeds gefrustreerd te zijn? Niet leuk voor jou, en zeker ook niet voor de ander.

Ik ben bezig om weer volledig mijzelf te zijn, om alle (nog) verborgen gaves die in mij zitten naar buiten te laten komen. Het is nu al zo vaak tegen mij gezegd dat ze mijn gaves er wel uit zouden willen trekken, dat ik nog zoveel te bieden heb. Maar diep in mij zit kennelijk nog een stemmetje dat moeite heeft met die grote verandering, die stap naar het nieuwe. Toch is het nu hoog tijd voor mij om het oude los te laten en het nieuwe te omarmen. En dat is waar ik nu al maanden druk mee bezig ben. Misschien wel iets te. Maar ik probeer tegelijk ook gewoon met de flow mee te gaan. En de druk, en vooral de wil, om me volledig te laten zien en de gedachte aan de verandering, los te laten.

Dus zullen we deze maand eens samen ervoor gaan om iets van onze oude ik los te laten en dat te omarmen voor iets nieuws? Het is er nu de tijd voor. De natuur geeft het aan, dus laten we daarin meegaan.

Hoe pak je dat aan?

  • Zoek eerst uit wat jij verandert wilt zien. Waar stoor jij je aan? Wat laat de ander jou zien? Of zit je zonder baan thuis en durf je je niet te laten zien? Laat dan die angst om gezien te worden los. Of durf je iets niet te doen omdat het geld er niet voor is? Laat dan de angst voor tekorten los. Laat je onzekerheid los, je verlegenheid, je perfectionisme, je zorgen, je gebrek aan vertrouwen, je bezorgdheid over de ander (als de ander boven de 12 jaar is) en ga je meer met jezelf bezig houden (=houden van), laat je eenzaamheid los. Zoek iets wat voor jou van toepassing is.
  • Spreek het hardop uit naar jezelf toe, met je handen op je hart. Mijn affirmatie: “Ik laat mijn oude patronen en gedragingen nu los. En ik omarm mijn nieuwe ik met al mijn talenten en gaves met groot gemak en plezier. Ik ben zelfvertrouwen”. Kies jouw eigen affirmatie en zeg dat minstens 6 keer per dag hardop tegen jezelf. Probeer het in ieder geval 3 weken vol te houden. Maar als je het gaat vergeten maak je dan geen zorgen, dan zit het vaak al ingebakken in je systeem.
  • Als reminder kun je wel ergens een briefje neerhangen met jouw affirmatie, een steen of wat jou dan ook aan je nieuwe ik herinnert. Stop het bijvoorbeeld aan de binnenkant van het beschermhoesje van je mobiel zodat je het vaak ziet. Of hang het op de spiegel van de badkamer.
  • Vraag de engelen, gidsen, je helpers om hulp hierbij. En laat het daarna los, het is nu in gang gezet. Het kan zijn dat het oude heftig naar voren komt. Dat is om je bewust te maken van hoe het nu is, wil je het echt los gaan laten? Let op signalen, voel je je goed bij een cursus die je aangeboden wordt, neem die kans. Of je komt ineens personen tegen die je verder op weg helpen.
  • Het kan zijn dat je onderweg weerstand tegen komt. Probeer je hierdoor heen te bijten. Je oude ik wil gewoon je vaste patronen en gedragingen behouden, dat is het gewend en dat is wel zo makkelijk. Maar blijf je focussen op je doel, op dat wat je verandert wilt zien! De overwinning is in zicht!
  • Bedank iedereen (in gedachten) voor de lessen die je geleerd hebt (waardoor jij steeds zo gefrustreerd raakte). Bedank jezelf dat je zo was, maar dat je er nu aan toe bent en bereid bent het anders te gaan doen. Vergeef jezelf en de ander en hou van jezelf en de ander. Zonder hen was je niet degene geworden die je nu bent. En had je deze les nooit kunnen leren.
  • Heel belangrijk: neem daadwerkelijk de stappen die nodig zijn om te veranderen. Ze zullen je aangereikt worden, aan jou de taak om het ook te grijpen en er iets mee te doen. Het is niet de bedoeling om lui op je stoel te hangen en denken dat het automatisch wel zal veranderen. Misschien heb je hulp van therapeuten nodig, zul je sollicitatiebrieven moeten gaan schrijven, zul je lid moeten worden van een hobbyclub om je eenzaamheid te verdrijven. Doe dat wat je hart je ingeeft, wat je aangereikt krijgt, volg die aanwijzing. Vaak komt het meerdere keren aan je voorbij. Of vraag gewoon of “ze” je drie aanwijzingen willen geven zodat je zeker weet dat het goed is dat te gaan doen. Maar let ook goed op je gevoel, word je er blij van -> doen! Word je er niet blij van -> niet doen.

Als je ervan uit kunt gaan voor jezelf dat je zelf al je lessen grofweg zo gepland had voordat je dit leven begon, dan is het misschien makkelijker te accepteren dat dingen lopen zoals ze gaan. Wat op jouw pad komt, kun je aan!

We kunnen het, we willen het, we doen het! Samen gaan we ervoor! Heel veel succes gewenst.

Ik spreek je volgende maand weer.
Warme groet met veel licht en liefde voor jou,

Brigitte
 

Boost of Energy
e-mail: info@boostofenergy.nl
tel.nr.: 06-171 3535 8
website: www.boostofenergy.nl

Graag nodig ik je uit om je in te schrijven voor mijn maandelijkse tips om in je kracht te staan. Je ontvangt hem dan vanzelf maandelijks via e-mail. Schrijf je hier in!

Tevens ontvang je dan mijn GRATIS meditatie. Zodat je (nog meer) liefde voor jezelf zult kunnen krijgen, wat je helpt in je kracht te komen staan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s